Iwan Simonis
Een Tapijt van Traditie en Innovatie in de Biljartwereld

Iwan Simonis

In de wereld van biljart is er één naam die onlosmakelijk verbonden is met de essentie van het spel: Iwan Simonis. Dit bedrijf, dat zijn oorsprong vindt in het jaar 1680 in het Belgische Verviers, heeft zich door de eeuwen heen ontwikkeld tot de onbetwiste wereldleider op het gebied van biljartlakens. Hun producten, bekend om hun ongeëvenaarde kwaliteit en duurzaamheid, zijn een fundamenteel onderdeel van de biljartsport geworden. In deze blogpost verkennen we de rijke geschiedenis van Iwan Simonis, hun toewijding aan innovatie en duurzaamheid, en de producten die hen aan de top van de industrie houden.

De Vroege Geschiedenis en Industriële Rol

De geschiedenis van Iwan Simonis begon toen Guillaume Simonis, een jonge ondernemer, besloot om zich te richten op de productie van wollen lakens. Zijn visie en vakmanschap leidden tot de oprichting van een bedrijf dat al snel beroemd werd om zijn uitmuntende schapenwollen lakens. In 1799 speelde Iwan Simonis een cruciale rol in de industrialisatie van Europa, een tijdperk waarin de productie van goederen een significante transformatie onderging.

Diversificatie en Fusies

Door de jaren heen heeft Iwan Simonis verschillende strategische fusies doorgemaakt, waaronder een fusie met Peltzer & Fils in 1961 en later met ARAMITH in 2012. Deze fusies stelden het bedrijf in staat om zijn activiteiten te diversifiëren en zijn aanwezigheid in de biljartindustrie te versterken. Het resultaat is een uitgebreid assortiment van biljartlakens, kleden en ballen voor diverse biljartdisciplines, waardoor spelers over de hele wereld van hun producten kunnen genieten.

Milieuvriendelijke Productie

Een van de meest opmerkelijke aspecten van Iwan Simonis is hun groene productieproces. Het bedrijf heeft een sterke milieuvriendelijke benadering en zet zich in voor energiebesparing, waterzuivering en recycling van productieafval. Deze inspanningen tonen aan dat Iwan Simonis niet alleen een leider is in kwaliteit, maar ook in duurzaamheid.

Sponsoring en Ondersteuning van Atleten

Iwan Simonis heeft een lange geschiedenis van het ondersteunen van topatleten in de biljartsport. Door sponsoring en samenwerkingen met spelers en toernooien, draagt het bedrijf bij aan de groei en populariteit van biljart als sport.

De Simonis 760 en 860 Lakenreeksen

Onder de vele producten die Iwan Simonis aanbiedt, zijn de Simonis 760 en 860 biljartlakens bijzonder opmerkelijk. De Simonis 760, met een mix van 70% wol en 30% nylon, biedt een snellere speelervaring en is daarmee een favoriet voor straight pool en andere spellen waarbij snelheid en precisie van essentieel belang zijn. De Simonis 860, daarentegen, is een iets zwaarder laken met een hogere wolinhoud van 90%, wat zorgt voor een uitzonderlijk soepele en consistente balrol, ideaal voor poolbiljart op competitieniveau.

 Upgrade Uw Spel met GePe-Biljarts

Bij GePe-Biljarts begrijpen we het belang van een perfect laken voor uw biljarttafel. Daarom leggen we enkel hoogwaardige lakens. Met GePe-Biljarts kiest u voor een upgrade in precisie, snelheid en duurzaamheid - de essentiële elementen die elke biljartspeler verdient.

Neem vandaag nog contact op.


Simonis 300: De Keuze voor Carambolebiljart

Voor de liefhebbers van carambolebiljart is er de Simonis 300. Dit laken is speciaal ontworpen voor de unieke eisen van carambole, een discipline waar precisie en snelheid cruciaal zijn. De Simonis 300 is extreem snel en laat de ballen soepel en nauwkeurig rollen, wat essentieel is voor de finesse die vereist is in carambole. Het is het dunste laken in het assortiment van Iwan Simonis, wat bijdraagt aan de snelle en nauwkeurige balbewegingen die kenmerkend zijn voor deze spelvorm.

Jouw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.

De Overname van Strachan

In 2016 nam Iwan Simonis de prestigieuze Strachan-molen in Engeland over, een strategische zet die hun positie in de biljartindustrie verder versterkte. Deze overname heeft het bedrijf in staat gesteld om het authentieke Strachan West of England 6811 Snooker-laken aan te bieden, een product dat bekend staat om zijn superieure kwaliteit en dat gebruikt wordt in professionele snookerkampioenschappen over de hele wereld.

Het Strachan West of England 6811 laken is gemaakt van 100% zuivere nieuw wol, wat zorgt voor een zeer snelle en richtinggevende vleug. Dit laken wordt gewaardeerd door de beste spelers en toernooiorganisatoren vanwege de nauwkeurigheid en consistentie die het biedt. Het is een laken dat de precisie van het spel naar een hoger niveau tilt en bijdraagt aan de legendarische status van snooker als een sport van finesse en vaardigheid.

Strachan/Simonis 861: Een Innovatieve Samenwerking

De samenwerking tussen Strachan en Simonis heeft ook geleid tot de ontwikkeling van de Strachan/Simonis 861, een biljartlaken dat de expertise van beide merken combineert. Dit laken is speciaal ontworpen voor Engels poolbiljart en biedt spelers een ongeëvenaarde speelervaring. Het is een duurzaam laken dat de snelheid en precisie biedt die nodig zijn voor competitief spel, terwijl het ook de slijtvastheid heeft die vereist is in drukbezochte speelgelegenheden.

De Impact van de Overstromingen in Verviers

In 2021 werd Verviers getroffen door verwoestende overstromingen die een diepe impact hadden op de gemeenschap en de lokale industrie. De fabriek van Iwan Simonis leed ernstige schade, wat de productie en het bedrijf als geheel beïnvloedde. De nasleep van deze natuurramp is nog steeds voelbaar, en het bedrijf werkt hard aan het herstel van de faciliteiten en het ondersteunen van de lokale gemeenschap.

Conclusie

Iwan Simonis is meer dan een merk; het is een symbool van erfgoed, kwaliteit en veerkracht in de biljartindustrie. Met een geschiedenis die meer dan drie eeuwen omspant, blijft het bedrijf innoveren en de standaarden voor biljartlakens wereldwijd zetten. Hun toewijding aan duurzaamheid en de ondersteuning van de biljartgemeenschap maken hen een voorbeeld voor andere bedrijven. Voor biljartspelers die op zoek zijn naar de beste speelervaring, blijft Iwan Simonis de duidelijke keuze.

Met een rijke geschiedenis en een toekomst gericht op innovatie en duurzaamheid, blijft Iwan Simonis een belangrijke speler in de biljartwereld. Hun producten en hun verhaal zijn geweven in de stof van de sport, en ze zullen ongetwijfeld nog vele jaren een belangrijke rol blijven spelen in de biljartgemeenschap. Hun overname van Strachan en de introductie van het Strachan West of England 6811 en de Strachan/Simonis 861 lakens zijn slechts enkele voorbeelden van hoe het bedrijf blijft streven naar uitmuntendheid en innovatie in de biljartindustrie.

Gert Pellin EZ, Gert Pellin 25 januari, 2024
Deel deze post
synthetisch of wollen laken
Een vergelijking tussen synthetisch biljartlaken en het Simonis 300 laken