Aramith
De Gouden Standaard in Biljartballen

Aramith

In de wereld van biljart is Aramith een naam die staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Als onderdeel van het Belgische bedrijf Saluc, dat in 1923 werd opgericht, heeft Aramith een reputatie opgebouwd als de producent van de beste biljartballen op de markt. Met een indrukwekkend marktaandeel van meer dan 85% wereldwijd, zijn Aramith-ballen de keuze van professionals en liefhebbers die op zoek zijn naar ongeëvenaarde prestaties. In deze blogpost verkennen we de geschiedenis van Aramith, hun productieproces en de redenen achter hun wereldwijde succes.

De Geschiedenis van Aramith

Aramith's verhaal begint in het pittoreske België, waar Saluc bijna een eeuw geleden begon met het vervaardigen van biljartballen. Door de jaren heen heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in het creëren van ballen die niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook uitzonderlijk lang meegaan. De fusie met Iwan Simonis in 2012 en de toevoeging van WSP Textiles in 2016 hebben de positie van Aramith in de biljartwereld verder versterkt, waardoor ze een nog grotere invloed hebben op de markt.

Het Productieproces van Aramith

Aramith-ballen worden vervaardigd met behulp van een geavanceerd technologisch proces dat de unieke eigenschappen van Aramith-hars combineert met fijn Belgisch vakmanschap. Dit proces zorgt ervoor dat elke bal een perfecte sfericiteit en een uitstekende balans heeft, wat resulteert in betrouwbare prestaties op de biljarttafel. De precisie waarmee Aramith-ballen worden gemaakt, geeft spelers de mogelijkheid om met vlijmscherpe nauwkeurigheid te spelen, wat essentieel is voor zowel amateur- als professionele wedstrijden.

De Kwaliteit van Aramith

De biljartballen van Aramith staan bekend om hun uithoudingsvermogen en kwaliteit. Ze zijn ontworpen om de impact van stoten te weerstaan en behouden hun glans en structuur voor een lange tijd, wat ze een favoriet maakt in poolhallen en toernooien over de hele wereld. De ballen van Aramith bieden de laagste kosten per jaar, dankzij hun lange levensduur, wat ze een slimme investering maakt voor elke biljartliefhebber.

Het Assortiment van Aramith

Naast hun klassieke biljartballen, heeft Aramith een divers assortiment dat voldoet aan de behoeften van verschillende biljartdisciplines. Van snooker tot pool en carambole, Aramith biedt ballen die speciaal zijn ontworpen voor elk type spel. Ze produceren ook industriële ballen, 9-pins bowlingballen en trackballs, wat getuigt van hun veelzijdigheid en expertise in de wereld van precisieballen.

Jouw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.

De Impact van Aramith op de Biljartwereld

Aramith's impact op de biljartwereld is onmiskenbaar. Hun ballen worden gebruikt in competities en toernooien over de hele wereld en zijn de standaard waaraan andere biljartballen worden gemeten. De consistente kwaliteit en prestaties van Aramith-ballen hebben bijgedragen aan de populariteit van biljart als sport en hebben de manier waarop mensen spelen en genieten van het spel veranderd.

Gert Pellin EZ, Gert Pellin 27 april, 2024
Deel deze post
Iwan Simonis
Een Tapijt van Traditie en Innovatie in de Biljartwereld