Verhuis en montage snooker

Benodigdheden

  • Dopsleutelset, meestal maat 17
  • Zeer grote platte schroevendraaier
  • pozidrive of philips schroevendraaier
  • breekmes
  • houten latten

Verhuis

Als je een snooker 2de hands hebt gekocht moet je hem meestal zelf verhuizen, dit is een hele karwei waar je je best goed op kunt voorbereiden. Een snookertafel weegt in zijn geheel gemakkelijk over de 1000kg! Gelukkig bestaat het blad meestal wel uit 3 (9 en 10 voet) of 5 (12 voet) delen van elk toch nog ruim 200 kg. Bij de verhuis moet je er dus eerst en vooral voor zorgen dat je met 4 tot 6 sterke personen bent om deze stenen te dragen. Indien de Snookertafel op een verdieping staat of moet komen te staan kun je best ook kijken of het mogelijk is om een verhuislift te gebruiken via een raam of een montageligft in de trappenhal.

Bij het inladen van de leistenen kun je deze best plat op elkaar leggen, zorg er wel voor dat er enkele houten latjes tussen iedere steen liggen zodat je er gemakkelijk tussen kunt met je handen.

Indien je de snooker ook nog zelf dient te demonteren kun je best deze handleiding ook eens even bekijken zodat je niet te lang hoeft te zoeken: snooker-demonteren.pdf

Montage

Montage van het onderstel van een snookertafel

Na het uitladen kun je best al onmiddelijk het onderstel terug in elkaar steken en klaar zetten. Zorg ervoor dat de tafel al perfect op zijn plaats staat, na dit punt is het heel moeilijk om hem nog te verplaatsen. Als de tafel goed staat leg je met je helpers de leistenen alvast op hun plaats op de tafel. Het is nog niet noodzakelijk om de tafel waterpas te zetten, hiervoor wordt gezorgd door de stoffeerder die hiervoor het nodige materiaal heeft.

Eens de tafel klaar staat met de leistenen ongeveer op hun plaats is het tijd om de tafel volledig af te stellen en te voorzien van zijn doek, dit is specialistenwerk dat je best aan een professional over laat.